Beranda Informasi Soal UAS 2 / UKK Bahasa Inggris Kelas 5 plus Kunci Jawaban

Soal UAS 2 / UKK Bahasa Inggris Kelas 5 plus Kunci Jawaban

5
0

Berikui ini adalah contoh latihan soal UAS 2 / ulangan kenaikan kelas (UKK) mata pelajaran Bahasa Inggris untuk adik-adik yang duduk di bangku sekolah dasar kelas 5.


I. Read the text carefully then answer the questions based on the text !

                   Clothes
Clothes are basis needs. We need chothes to cover our body. It can also protect us from the cold ang the insect bites. People usually buy clothes at the market or supermarket. The style, size and price are varied. It depens on how much money we have. If we have much money, we can buy expensive clothes. But if we have a little money, there are still a lot of cheap clothes to buy.

1. What do we need to cover our body?
Answer : ….
2. Can clothes protect us from the cold?
Answer : ….
3. Where can people buy clothes?
Answer : ….
4. Is the price of clothes always expensive?
Answer : ….
5. What can we do if we have much money?
Answer : ….

ARTIKEL TERKAIT •
Soal UKK / UAS Bahasa Inggris Kelas 3 Semester 2 Terbaru Tahun 2018

II. Choose the correct answer by crossing (x) a, b, c, or d !
1.We must wear …. to school
a. uniform
b. hat
c. tie
d. glasses

2. Edo is swimming in the river. He wears ….
a. skirt
b. shorts
d. jacket
d. shirt

3. Mother goes …. in the market every morning
a. singing
b. shopping
c. walking
d. reading

4. They bring rackets, net, and shuttlecocks. They want to play ….
a. football
b. basket
c. badminton
d. tennis

5.

Berikui ini adalah contoh latihan soal UAS  Soal UAS 2 / UKK Bahasa Inggris Kelas 5 plus Kunci Jawaban

What time is it? It is ….
a. ten past five
b. ten to five
c. five past ten
d. five to ten

6.

Berikui ini adalah contoh latihan soal UAS  Soal UAS 2 / UKK Bahasa Inggris Kelas 5 plus Kunci Jawaban

It is a …. past one
a. a half
b. clock
c. twenty
d. quarter

7. We …. to school together
a. goes
b. go
c. like
d. want

ARTIKEL TERKAIT •
Download Kumpulan Soal UTS Kelas 4 Semester 2

8. Amanda …. to the radio in the afternoon
a. listens
b. reads
c. watches
d. writes

9.

Berikui ini adalah contoh latihan soal UAS  Soal UAS 2 / UKK Bahasa Inggris Kelas 5 plus Kunci Jawaban

Nando usually …. the window
a. plays
b. cleans
c. sweeps
d. watches

10.

Berikui ini adalah contoh latihan soal UAS  Soal UAS 2 / UKK Bahasa Inggris Kelas 5 plus Kunci Jawaban

The children are playing ….
a. top
b. ball
c. slide
d. swing

11. We have breakfast in the ….
a. dining room
b. bath room
c. bed room
d. living room

12. Six multiplied by two is ….
a. three
b. eight
c. twelve
d. four

13. Forty five divided by five is ….
a. forty
b. nine
c. fifty
d. thirty five

14. My father works at the hospital. My father is a ….
a. teacher
b. soldier
c. farmer
d. doctor

15. Mr. Bin wants to make chair. Mr. Bin is a ….
a. gardener
b. barber
c. briclayer
d. carpenter

ARTIKEL TERKAIT •
Download Soal UTS Ganjil PKN Kelas 2 Semester 1 Terbaru Pdf

16. Badrun : “Is your brother a soldier?”
      Joko     : ” Yes, ….
a. he does
b. he is
c. she is
d. she does

17.  A : “…. does she go to school?”
       B  : ” She goes to school by pedicab”.
a. What
b. Where
c. How
d. Why

18. A plane stops at the ….
a. bus station
b. harbour
c. airport
d. yard

19. Sailing boat is kind of ….
a. land
b. sea
c. air
d. rock

20. We need a …. to move the sailing boat
a. gasoline
b. horse
c. wind
d. water

21. The shape of the wheel is ….
a. oval
b. sphere
c. triangle
d. circle

22. Daniel : ” Can you draw a cube?”
      Donald : ” No, ….
a. I do not
b. I can
c. I can’t
d. I am not

23. We have …. seasons in our country
a. two
b. three
c. four
d. six

ARTIKEL TERKAIT •
Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 1 plus Kunci Jawaban

24. It is …. The rain falls everyday
a. dry
b. rainy
c. spring
d. summer

25. The weather is …. in the dry season
a. wet
b. cold
c. cloudy
d. dusty

26. We should bring …. if it is rainy
a. umbrella
b. hat
c. jacket
d. glasses

27. In …. the snow starts to fall
a. spring
b. autumn
c. summer
d. winter

28. The Indonesian meaning of windy is ….
a. bersalju
b. berangin
c, berkabut
d. mendung

29. A : ” Does Lia know the season in Indonesia?”
      B : ” …. “
a. Yes, I do
b. Yes, it does
c. Yes, he does
d. Yes, she does

30. The season before summer is ….
a. dry
b. spring
c. autum
d. winter

III. Translate the sentences into Indonesian !
1. We must return the book on time
2. The books are arranged well in the bookshelf
3. Fabiola wants to be a singer
4. Flood usually occurs in the wet season
5. The flowers start to bloom in spring

ARTIKEL TERKAIT •
Arti AM dan PM Pada Penulisan Jam (Waktu) Dalam Bahasa Inggris

IV. Translate the sentences into English !
1. Marsha sangat suka membaca
2. Bu Indah adalah seorang guru
3. Kita tidak boleh menyobek buku
4. Menonton Upin Ipin menyenangkan
5. Matahari bersinar terang

Download Soal UKK Bahasa Inggris Kelas 5

Berikut ini Soal UKK Bahasa Inggris Kelas 5 terbaru tahun 2018 ↓

Soal UKK / UAS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 2 Terbaru Tahun 2018 

Kunci Jawaban Room I
1. We need chothes to cover our body
2. Yes, it can
3. People usually buy clothes at the market or supermarket
4. No, it is not
5. We can buy expensive clothes

Kunci Jawaban Room II
1.a  2.b  3.b  4.c  5.c  6.d  7.b  8.a  9.b  10.c  11.a  12.c  13.b  14.d  15.d  16.b  17.c  18.c  19.b  20.c  21.d  22.c  23.a  24.b  25.d  26.a  27.d  28.b  29.d  30.b

ARTIKEL TERKAIT •
Soal UKK / UAS Bahasa Indonesia Kelas 5 Semester 2 Terbaru Tahun 2018

Kunci Jawaban Room III
1. Kita harus mengembalikan buku tepat waktu
2. Buku-buku tertata dengan baik di rak buku
3. Fabiola ingin menjadi seorang penyanyi
4. Banjir biasanya terjadi pada musim hujan
5. Bunga-bunga mulai mekar pada musim semi

Kunci Jawaban Room IV
1. Marsha likes reading very much
2. Mrs. Indah is a teacher
3. We must not tear the book
4. Watching Upin Ipin is fun
5. The sun shines brighly

Warning : Harap tidak mengcopy paste dan mempublish ulang Soal UAS 2 / UKK Bahasa Inggris Kelas 5 plus Kunci Jawaban yang ada di blog Belajarpoin.com. Jadilah blogger kreatif dengan tidak melakukan copy paste dan mempublish ulang ! Terima kasih

Demikianlah Soal UKK Bahasa Inggris Kelas 5 plus Kunci Jawaban yang bisa saya bagikan. Semoga bermanfaat.
Sumber https://www.juraganles.com/