Beranda Informasi Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 3 Semester 1 plus Kunci Jawaban

Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 3 Semester 1 plus Kunci Jawaban

6
0

Berikut ini adalah contoh latihan soal Ulangan Akhir Semester (UAS) 1 mata pelajaran Bahasa Inggris untuk adik-adik yang duduk di bangku Sekolah Dasar kelas 3. Soal UAS Bahasa Inggris ini sudah dilengkapi dengan kunci jawaban. Semoga soal latihan ini dapat membantu adik-adik yang akan menghadapi Ujian Akhir Semester (UAS) 1.

I. Read the text then answer question !

I have a friend. Her name is Nadia. She is beautiful. She has long black hair. She has pointed nose. She also has thin lips. She is healthy. Every morning, she always goes jogging. She also drinks milk twice a day. That’s why, she has a healthy body.

1. How is Nadia ?
Answer : ………………………………………………………

2. How is Nadia’s hair ?
Answer : ………………………………………………………

3. Is Nadia’s nose flat ?
Answer : ………………………………………………………

4. What does she do in the morning ?

Answer : ………………………………………………………

ARTIKEL TERKAIT •
Soal UTS Matematika Kelas 4 Semester 2 plus Kunci Jawaban

5. Does Nadia drink milk ?

Answer : ………………………………………………………

II. Choose the correct answer by crossing a, b, c, or d !

1. We use eyes for ….
a. seeing
b. speaking
c. eating
d. walking

2. Boby has short black ….
a. lips
b. hair
c. hand
d. nose

3. We use …. for walking.
a. nose
b. legs
c. hands
d. head

4. We hang our bag on our ….
a. shoulder
b. stomach
c. neck
d. chess

5. Nino wears a hat on his ….
a. nose
b. elbow
c. ear
d. head

6. Nando …. to music with his ears.
a. watches
b. listens
c. looks
d. touches

7. There is a car in the ….
a. verandah
b. kitchen
c. living room
d. garage

8. We should meet our guest in the ….
a. bedroom
b. dining room
c. living room
d. warehouse

ARTIKEL TERKAIT •
Contoh Soal Conversation, Soal Online Bahasa Inggris Part 2

9. Mother cooks in the ….
a. bathroom
b. bedroom
c. living room
d. kitchen

10. Nikita is …. in the bedroom.
a. taking a bath
2. cooking
c. sleeping
d. playing

11

Berikut ini adalah contoh latihan soal Ulangan Akhir Semester  Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 3 Semester 1 plus Kunci Jawaban

Is this a fence ?
a. Yes, it does
b. No, it does not
c. Yes, it is
d. No, it is not

12. It is very hot. Turn on the …. please !
a. television
b. radio
c. fan
d. stove

13. My sister is sweeping the ….
a. floor
b. window
c. door
d. roof

14. My mother is going to cook. She needs ….
a. vase
b. ashtray
c. stove
d. sofa

15. Father is …. on the chair.
a. standing
b. sitting
c. walking
d. running

ARTIKEL TERKAIT •
TUC IPA UN/US SD Kelas 6 Semester 2 TA 2014/2015

16.

Berikut ini adalah contoh latihan soal Ulangan Akhir Semester  Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 3 Semester 1 plus Kunci Jawaban

A : ” Does Budi study at seven p.m?
B  : ….
a. Yes, he does
b. No, he does not
c. Yes, he is
d. No, he is not

17. Reno …. television in the livingroom.
a. reads
b. listens
c. watches
d. plays

18. Yolanda …. at six a.m in the morning.
a. has lunch
b. has dinner
c. has breakfast
d. has brunch

19. The students can read and borrow book in the ….
a. canteen
b. library
c. laboratorium
d. warehouse

20.

Berikut ini adalah contoh latihan soal Ulangan Akhir Semester  Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 3 Semester 1 plus Kunci Jawaban

What does Mr. Hasan do ?
a. He reads book
b. He brings an eraser
c. He draws a picture
d. He teaches a lesson

21. Andy goes to …. at 9 p.m
a. school
b. bed
c. library
d. class

ARTIKEL TERKAIT •
Soal UTS IPS Kelas 3 SD Semester 1 TA 2014/2015

22. The students usually have a flag ceremony on ….
a. Sunday
b. Monday
c. Wednesday
d. Saturday

23. Jundi wants to …. orange juice.
a. eat
b. cook
c. read
d. drink

24. The students are …. Indonesia Raya song.
a. reading
b. watching
c. singing
d. seeing

25. Niko …. the blackboard because it is very dirty.
a. cleans
b. buys
c. borrows
d. brings

26. We get a ship in the ….
a. highway
b. station
c. harbour
d. airport

27. We can see many animals in the ….
a. zoo
b. market
c. field
d. park

28. We can mail a letter in the ….
a. cinema
b. post office
c. bank
d. market

29. The moslems pray in the ….
a. mosque
b. church
c. temple
d. pagoda

ARTIKEL TERKAIT •
Download RPP Biologi SMA K13 Tahun 2018

30. Mr. Danang is a seller. He works in the ….
a. market
b. school
c. hospital
d. office

III. Fill the blank with suitable word !

1. We bring something with our ….
2. The children are playing football in the ….
3. A cow has …. legs
4. Andra takes a bath in the ….
5. The students are studying the lesson in the ….
6. We must …. the hand before answering.
7. Nanda is …. noodle in the canteen
8. Mother goes shopping in the ….
9. The doctor works in the ….
10. We can save our money in the ….

Warning : Harap tidak mengcopy paste dan mempublish ulang Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 3 Semester 1 plus Kunci Jawaban yang ada di blog Belajarpoin.com. Jadilah blogger kreatif dengan tidak melakukan copy paste dan mempublish ulang ! Terima kasih.

Download Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 3 Semester 1

Kunci Jawaban Room I
1. She is beautiful
2. Nadia’s hair is long nad black
3. No, it is not
4. She always goes jogging
5. Yes, she does

ARTIKEL TERKAIT •
kunci dan kisi UTS Bahasa Inggris Kelas 6 SD Semester 1 TA 2014/2015

Kunci Jawaban Room II
1. a  2.b  3.b  4.a  5.d  6.b  7.d  8.c  9.d  10.c  11.c  12.c  13.a  14.c  15.b  16.a  17.c  18.c  19.b  20.d  21.b  22.b  23.d  24.c  25.a  26.c  27.a  28.b  29.a  30.a

Kunci Jawaban Room III
1. hands
2. field
3. four
4. bedroom
5. classroom
6. eating
7. raise
8. market
9. hospital
10. bank

Itulah Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 3 Semester 1 plus Kunci Jawaban yang bisa saya bagikan. Semoga bermanfaat. 


Sumber https://www.juraganles.com/